Tegyél Jót és Egyél Jót Alapítvány

Válj Te is JótEvő Céggé, és támogasd a Tegyél Jót és Egyél Jót Alapítvány munkáját!

Támogass egy jó ügyet, építs üzleti kapcsolatokat és közben egyél finomabbnál finomabb ételeket – ráadásul mindezt egyszerre, egy helyen megteheted, ha JótEvő Céggé válsz!

Azért jó JótEvő Cégnek* lenni, mert…

Pár dolog, amiért megéri támogatni minket…

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy a tőled kapott adomány másfélszeresét adományozzuk tovább?

Büszkélkedj el az ügyfeleidnek és a munkatársaidnak, hogy mennyire menő ügyet támogatsz!

A jótékonysági rendezvényeink során igazából ezt csináljuk: az eseményeinken gyűjtött összesített adomány rendszerint min. 150-200%-kal több, mint a költség, amivel megszerveztük azt.

Mind elektronikusan, mind a való életben kézhez kapod a saját „JótEvő Cég”emblémád, így könnyen eldicsekedhetsz az ügyfeleidnek és a munkatársaidnak, hogy egy társadalmilag felelős cég vagy.

Vacsorázz hozzád hasonlóan sikeres cégvezetőkkel, építs kapcsolatokat és engedd, hogy velünk nőjön a céged!

Facebookon, Instagramon és a weboldalunkon is tudatjuk a követőinkkel, hogy nélküled nem tudnánk működni.

Hiszen a te sikered a mi sikerünk is. Többször előfordult már, hogy a vacsoráink közben egy-egy új megállapodás is született – ehhez mi szívesen adjuk a vendégeket, az ételt és az apropót, így neked csak magadat kell hozni.

 

Mivel nélküled konkrétan nem tudnánk működni, hálánk jeléül mindenhol kommunikáljuk, hogy Te is mellettünk állsz, és Te is egy társadalmilag felelős vállalkozás vagy.

*JótEvő Cégnek azokat a társadalmilag felelős profit-orientált vállalkozásokat nevezzük, akik pénzbeli, tárgyi vagy szolgáltatási adománnyal rendszeresen támogatják az alapítványunkat, és ezzel biztosítják a fenntartható működésünket.

A sziklaszilárd működési alapelveink

Ezekből semmikor, semmilyen körülmények között nem engedünk. Ezek a hitelességünk és megbízhatóságunk alapkövei.

Mivel az Alapítvány működési költségeit a JótEvő Cégek adományai és az éves nagykövet kampány fedezik, az eseményeinken magánszemélyektől gyűjtött pénz 100%-a az aktuálisan meghirdetett jótékonysági projekt finanszírozására megy.

Azért hoztuk létre az alapítványt, hogy minél több olyan nehéz sorsú gyerek életét tehessük könnyebbé, és megmutassuk nekik, hogy az élet nem csak a nélkülözésről szólhat, mint amilyen a kuratóriumi elnökünk is volt.

Hiszünk benne, hogy a szebb jövő felé vezető út a fenntarthatósággal van kikövezve, ezért a munkánk során kiemelt fontossággal kezeljük a környezetvédelmet és a társadalmi-gazdasági fejlődést egyaránt.

Az Arcok az Alapítvány mögött

A csapat, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy minél több nehézsorsú gyermek élete legyen könnyebb. Ők az Alapítvány szíve-lelke, és a munkájuk elengedhetetlen a szervezet működéséhez.

Kardos Kolina

Alapító, tündérkeresztanya

Pedagógusként diplomázott a Semmelweis Egyetemen. Imádja a gyerekeket, közel hulladékmentes és vegán életmódjával a környezet- és egészségtudatosság örök nagykövete.

Kardos Bálint

Kuratóriumi elnök, tündérkeresztapa

Ő egyben az alapítvány megálmodója is. Az első jótékonysági vacsorákon az albérletében látta vendégül a barátait, hogy jót tegyenek és közben jót egyenek – innen az alapítvány neve is.

Knapek Éva

Kuratóriumi tag, tündérkeresztanya

Az Instagram egyik legismertebb hazai klinikai szakpszichológusa, szakterülete az önbizalom és a párkapcsolati dinamikák.

Szűcs Gergely

Kuratóriumi tag, tündérkeresztapa

A Metorika alapítója, a Sziget Fesztivál Nagyszínpadának házigazdája, METU-oktató és kommunikációs tréner.

Nagy Attila

Kuratóriumi tag, tündérkeresztapa

A WPKurzus, az egyik legnagyobb hazai weboldalkészítést oktató vállalkozás alapítója, igazi marketing nagyágyú.

Már csak 3 lépésre vagyunk egymástól…

Így válhatsz Te is JótEvő Céggé és többszörözheted meg az adományod egy pillanat alatt.

Jelentkezz közénk az űrlap kitöltésével!

Így válhatsz Te is JótEvő Céggé, és többszörözheted meg az adományodat egy pillanat alatt.

Az űrlap kitöltésével jelezheted támogatási szándékodat…

Szándékosan úgy állítottuk össze, hogy kevesebb, mint 1 perc alatt ki tudd tölteni.

… Ezután mi emailben vagy telefonon felvesszük veled a kapcsolatot…

Kiderítjük, hogy valóban nálunk van-e legjobb helyen az adományod.

… És megbeszéljük a támogatás egyedi részleteit.

Kész is vagyunk! Gratulálok, ezennel JótEvő Cég lettél!

Gyakran Ismételt Kérdések

Onnan, hogy külön bankszámlán tároljuk ezeket a pénzeket.

A JótEvő Cégek adományai és az éves nagykövet kampányból befolyt adományok a MagNet Banknál vezetett számlánkra, a meghirdetett projektek finanszírozására történő összegek az ERSTE Banknál vezetett számlánkra érkeznek, így “fizikailag” is külön tároljuk a pénzt. Ez nem csak átláthatóbbá, de egyszerűbbé is teszi a pénzügyeink kezelését.

Számunkra a JótEvő Cégek a fő partnereink – és mint olyan, egyenrangú társként kezeljük egymást. Mi megbízunk abban, hogy ők biztosítják a rendszeres bevételünket, ők pedig megbíznak abban, hogy mi a lehető legjobb módon költjük el azt.

Természetesen mivel minden megállapodás egyedi, van lehetőség arra, hogy egy-egy specifikus cél elérésére adományozz nekünk, de mindkettőnk élete egyszerűbb, ha partnerként kezelsz minket és megbízol bennünk.

Emellett természetesen minden JótEvő Céggel megosztjuk a részletes, negyedéves pénzügyi beszámolónkat, ahol minden Forintról elszámolunk – a kuratóriumi elnök tiszteletdíját, a fizetéseket, a rendezvényszervezés és a csapat képzéseinek költségeit és minden egyéb költséget tételesen megtekinthetsz.

Sehogy. A könnyebb átláthatóság miatt nem kezelünk semmilyen típusú készpénz-forgalmat.

Az eseményeken történő adományozás banki átutalással vagy a SumUp által biztosított banki terminálon keresztül lehetséges bármilyen VISA, Mastercard, Maestro vagy American Express bankkártyával, valamint Google Pay vagy Apple Pay-kompatibilis okos eszközzel.

Ez a játékosságunk szimbóluma és a belső “hierarchiánk” kifejezőeszköze.

Tündérkeresztanya/tündérkeresztapa csak az alapító, a kuratórium elnöke, a kuratórium tagjai és a munkatársak lehetnek.

Főtündéreknek és tündéreknek az önkénteseket nevezzük attól függően, hogy mennyi tapasztalatuk van az adott területen.

Mindenki, aki valamilyen formában az idejét és energiáját fordítja az Alapítvány működésére, JótEvő Tündéreknek nevezzük.

A projekteket minden esetben a kuratórium jelöli ki. A kijelölés folyamatának pontos részletei megtalálhatóak a kuratórium által készített és hitelesített Szervezeti Működési Szabályzatban.

Minden JótEvő Céggel (rendszeres céges adományozóval) határozott időtartamú támogatási szerződést kötünk. Ennek a részletei (pl. időtartam, adomány típusa, rendszeressége és mennyisége) egyedi megállapodás tárgyát képezik.

A szerződés fő célja, hogy mindkét felet megvédje: minket attól, hogy pénz nélkül maradunk, a JótEvő Céget pedig attól, hogy rossz helyre kerüljön a pénze.

Először is, köszönjük, hogy fontolóra veszed a csatlakozást!

Ebben az esetben nyugodtan töltsd ki a fenti jelentkezési űrlapot és 1-2 napon belül felvesszük veled a kapcsolatot. Az első kapcsolatfelvétel általában emailben történik, utána viszont gyakran videóhívásban vagy személyesen találkozunk a jelentkezővel, hogy átbeszéljük a kérdéseket, egyedi kéréseket és itt dől el az is, hogy megkötjük-e a támogatási szerződést. Egészen eddig a pontig semmilyen kötelezettséged nincs.

Számunkra a JótEvő Cégek a legfőbb partnereink, nélkülük nem tudnánk működni, így nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legjobb kapcsolatot ápoljuk velük és mindkét fél tökéletesen elégedett legyen az együttműködéssel.

A havi mesterelme találkozóra csak azok a cégvezetők, cégtulajdonosok vagy képviselők kapnak meghívást, akikkel van aktív támogatási szerződésünk, tehát JótEvő Cégeknek számítanak.

A találkozóra külön (kedvezményes árú) jegy vásárlásával lehet csatlakozni, így a találkozón való részvétel vállalkozói tevékenységnek minősül. A jegy árát az aktuális havi projekt finanszírozására fordítjuk.

Igen, erre jogszabályilag is van lehetőség. Bár alapítványt nem alapíthatunk elsődlegesen gazdasági tevékenység folytatására, az éves bevételeink max. 60%-a származhat vállalkozási tevékenységből.

Szóval, van kedved JótEvő Céggé válni?

Tegyél Jót és közben Egyél Jót velünk – támogass minket, hogy megsokszorozhassuk az adományod. A nehéz sorsú gyerekeknek szüksége van ránk – különösen ebben a nehéz időszakban.